2012. február 5., vasárnap

Sertészűz pecsenye egytál

Remek megoldás vendégfogadáshoz, főként ha hétköznap este jönnek, m. előző nap előkészíthető, és a sütés meg kb. 45 perc. Az adag 4 főre is kiadós.

5 szem közepes krumpli
30 dkg vegyes zöldség (én mirelit mexikóti használtam, de lehet friss is)
4 szelet hús (sertésszűz, de lehet akár csirkemell is)
só,  fokhagymabors
3-4 ferezd fokhagyma
2 kis vöröshagyma
2-3 kis lilahagyma
2 dl főzőtejszín

Előző este sós vízben megfőztem a krumplit hajában, majd megpucoltam, kihűlve tettem a hűtőbe. (csupán időspórolást miatt, nyilván lehet egyből felhasználni is).

Olivával kikent jénaiba helyeztem egy sor karikára szelt krumplit, majd megszórtam lila-, és vöröshagyma karikákkal, jól megsóztam, és jött a következő réteg addíg, míg elfogyott a krumpli. Ekkor ráöntöttem az összes zöldséget (úgy fagyosan) ismét sóztam, és ráöntöttem a főzőtejszínt. Közben kiklopfoltam a húst, félbe vágtam a szeleteket, sóztam, fokhagymaborsoztam (lehet sima borsot is használni) és leheletnyi olajon serpenyőben kisütöttem, picit "megkapattam". Ezeket a hússzeleteket helyeztem a zöldségek tetejére, és erre halmoztam az apróra vágott/zúzott fokhagymát. Rátettem a jénai tetejét és 180 fokra tekerve tettem a hideg sütőbe. kb. 40-45 perc alatt kész is, ekkor levettem a tetejét, megszórtam reszelt sajttal bőségesen és felső sütéssel picit rápirítottam. Vegyes zöld salátával tálaltam. Etette magát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése