a pörkölt |
1 fej vöröshagyma
2 ek olivaolaj
só, bors
2 ek zabpehely liszt (tönköly is jó)
1 tk pirospaprika
víz
tejföl
Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, erre teszem a felkockázott gombát. Sózom-borsozom. Mikor megpuhult, elkészítem a rántást és ráteszem. Ki mennyi szafttal szereti, annak megfelelően érdemes felengedni vízzel, és együtt is forralni kicsit, utánfűszerezni, ha szükséges. Van, hogy ilyenkor teszem hozzá a tejfölt és összeforralom a pörkölttel, van mikor csak tálaláskor teszem rá. Közben a tk. tönkölytarhonyát sós vízben megfőztem (mennyiséget mindenki ízlés szerint határozza meg), lecsöpögtettem, majd a tarhonyára halmozva tálalom.
épphogy gombával |
sok szafttal, ráadás tejföllel |
Tálalási variációk:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése