2012. február 5., vasárnap

Lazacfilé pácolva, salátaágyon

25-30 dkg lazacfilé

citrombors
olivaolaj
3-4 gerezd fokhagyma
fél citrom (vagy 2-3 ek citromlé)
(sütés előtt picit szárított Jalapenoval is meghintettem)


Az olivaolajban elkeverjük a zúzott v. apróra vágott fokhagymát. A lazacot csinos szeletekre szelem, sózom, borsozom és így teszem a fenti pácba. Legjobb, ha egy éjszakát tud így állni a hűtőben. 








Másnap serpenyőben jól megsütöm és salátával fogyasztom. Én sütés előtt még Jalapeno fűszerrel is meghintetetm picit, mert szeretem a pikánsabbat. Ez el is hgyható.






 


a salátához (ízlés szerint variálható):
fél jégsaláta
1 kápia paprika v. kalifornia paprika
póréhagyma
olivabogyó
koktélparadicsom
kígyóuborka
balzsamecet
salátafűszerkeverék
Fentieket összeszelni, fűszerezni, tálalás előtt közvetlen nyakon önteni az ecettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése