30 dkg savanyú káposzta
1 kk majoránna
1 csipet köménymag v. fűszerkömény
4 babérlevél
6-7 szem feketebors
1 l húsleves (vagy 2 húsleveskocka és víz)
4 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kk majoránna
1 csipet köménymag v. fűszerkömény
4 babérlevél
6-7 szem feketebors
1 l húsleves (vagy 2 húsleveskocka és víz)
4 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
2 szál virsli (elhagyható)
víz
só
2 ek oliva olaj
víz
só
2 ek oliva olaj
1 ek zabpehely liszt (tk tönköly is lehet)
1 kk pirospaprika
1 kk pirospaprika
A savanyú káposztát érdemes átmosni, h. veszítsen a sósságából. Majd egy lábasba teszem a káposztát, az apróra vágott/zúzott hagymákat, a fűszereket, a húslevest és a vizet. Addig főzzük, amíg a káposzta meg nem puhul, ez kb. 30-40 perc. Az olajon megfuttatom a lisztet, majd a pirospaprikával rántást készítünk, és a forró leveshez öntjük. További 10 percen át főzzük. Én ekkor szoktam beletenni a karikára vágott virslit.
Ha szükséges, sózzuk (de ellenőrizzük h. van-e rá szükség!) Jó sok tejföllel fogyasszuk!
Ha szükséges, sózzuk (de ellenőrizzük h. van-e rá szükség!) Jó sok tejföllel fogyasszuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése