2013. május 1., szerda

Almaszósz


Hozzávalók:

6 db alma
7+1 dl víz
15 dkg xilit
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
fél cs. vaníliás pudingpor

15 dkg xilitet elkezdem melegíteni 7 dl vízzel. Közben beleszórom a fahéjat és a szegfűszeget, majd nekilátok az almák pucolásának, darabolásának. Mikor felforr a lé, beleszórom az almát, azzal is felforralom, közben kikeverem a fél csomag főzős pudingport 1 dl vízzel. Azt is belekeverem, addig főzöm, amíg besűrűsödik, majd leveszem, kihűtöm, és fogyasztom. :) Nyáron kiváló frissítő... :)
Másik alternatíva lehet a sűrítésre a pudingpor helyett a jól ismert tejföl-liszt habarás. A múltkor úgy készítettem, azzal is finom. 5 ek zsírszegény tejfölt kikevertem 3 ek zabpehelyliszttel. Ugyanolyan jó az eredmény. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése