2013. május 20., hétfő

Lekváros linzer


Hozzávalók:

Fél bögre tk tönkölyliszt (nekem a végén másfél lett)
Fél bögre zabpehelyliszt (ez is másfél lett)
Két bögre darált dió
1 csipet só
1 mk mézesfűszer-keverék
fél bögre méz (ez szerintem nagyon kevés volt neki, vagy még xilitet kellett volna beletenni, vagy több mézet, de legalább kétszeres mennyiséget)
1 bögre szűz olívaolaj (nekem ez kicsit soknak tűnt, és valószínű ezért kellett bele még plusz liszt)
a töltelékhez 2 bögre diabetikus lekvár



Elöljáróban annyit, hogy új recept volt, és nem úgy jött össze, ahogy gondoltam. Valahogy nem jók az arányok, így amit én másképp csináltam, azt hozzáteszem, illetve amit máshogy kellett volna... 


A kétféle lisztet, diót, sót, fűszerkeveréket összekevertem. A mézet az olívaolajjal simára kevertem, majd hozzáadtam a masszához. A tészta kb. kétharmadát a kikent, kilisztezett tepsibe tettem, hogy a széle egy kicsit feljöjjön. Rákentem a lekvárt (én soknak gondoltam a két bögre lekvárt, de bőven kell neki). A tetejét elvileg be kellett volna rácsoznom, de nem volt nyújtható állagú a tészta, így maradt a morzsolás. :) Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 170 fokon sütöttem 50 percig. Lehet, hogy még egyszer neki fogok esni a változtatott verziónak, mert nem nagy nyugodni. :) Ehető lett, de a diót egyáltalán nem éreztem benne, és a tészta kicsit sem volt édesnek mondható... Azért elfogyott az egész tepsi végül
. :D 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése