2012. április 23., hétfő

Kacsanyakleves

kb. 4,5 literhez:

4 kacsanyak
leveszöldség (répa, f.répa, hagyma - pucolatlanul szép színe is lesz a levesenek, karalábé-darab, kelkáposzta darab, zeller stb.)
4-5 egész borsszem


Talán mindenkinek megvan a maga "titkos" húsleves receptje, ez inkább csak ötletadó, hisz a kacsanyaknak nagyon finom íze van! A fetnieket összekészítve, hideg vízzel felöntve nagyon lassú tűzön főzzük 2-3 órán át, amíg hústűvel ellenőrizve lehet tudni, h. a kacsanyak megfőtt. A zöldségeket esetleg később is bele lehet tenni, v. hamarabb kivenni h. ne főjenek szét. A leves után a nyak tormával való fogyasztása is ajánlott! (persze csak ha nincsnek vendégek ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése