sütés előtt |
Egy baráti partira hozott hasonlót Debi barátosném, bár ő sült csirkecombokkal hozta, de akkor nagyon megízlett. Sosem gondoltam volna például, hogy a céklát is lehetne ilyesmire használni. Az összetevők szabadon variálhatók, én is azt tettem bele, amit a hűtőben találtam, és amiről úgy gondoltam csak fokozhatja az ízgatást! Nekem nagyon bejött, sajttal egytálételként szolgált, de természetesen köretként is tökéletes. Egészen más az íze, mintha serpenyőben készülne.
más összesülve |
Hozzávalók (min. 3 fő részére bőségesen elég):
1 padlizsán
2 lilahagyma
1 nagy vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 cékla
1 nagy répa
2 paradicsom
4-5 fej gomba
himalája só
provánszi fűszerkeverék
tálaláskor kis reszelt sajttal |
A fentieket nagyobb kockákra vágtam, a hagymát félbe, majd karikákra, a répát szintén. Az egészet olajsprével kifújt jénaiba helyzetem, picit sóztam, ill. adalékmentes provánszi fűszerkeverékkel fűszerztem, és készre sütöttem 180 fokon. Pontosan nem rémlik mennyi időt vett igénybe, m. közben vagy 2-3 süti is sült még. Kb. 1 óra lehetett, m. hideg sütőbe tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése