2012. április 23., hétfő

Mustáros sertéskaraj-szelet

2 fő részére:

4 szelet sertéskaraj
mustár (én a magosat szeretem)
olivaolaj
só, bors, fokhagymagranulátum

A sertéskaraj szeleteket előző este kiklopfoltam és mustárral mindkét uldalukat vastagon bekentem, majd zárható dobozban a hűtőbe tettem. Fontos, h. sózni nem szabad, nehogy megkeményedjen. Én másnap este használtam csak fel, így legalább egy napot tudott "érlelődni". A csökkentett zsiradékigényű serpenyőm aljára néhny csepp olivaolajat tettem, majd mielőtt a serpenyőbe helyzetem volna a húsokat, sóztam, borsoztam és fokhagymáztam. Picit fedő alatt, majd készre sütöttem. Rizzsel, krumplival is fogyasztható, jól megy hozzá a savanyúság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése