2012. április 23., hétfő

Muszaka

4 fő részére:

3 padlizsán
45 dkg sovány darált marhahús
2 vöröshagyma
1 tk fokhagyma
40 dkg konzerv paradicsom
2 ek petrezselyem
só, bors
3 dl natúr joghurt
1 ek parmezán v. 10 dkg egyéb sajt


Egy bevonatos serpenyőben szárazon sütöm a felkarikázott padlizsánt, amíg szépen megpirul mindkét fele, ezeket egy tálba helyezem. A marhahúst a serpenyőbe teszem és 5 percig pirítom. Ekkor adom hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, ismét 5 percig sütöm, amíg megpirul. Ekkor adom hozzá a paradicsomot, a petrezselymet és sózom-borsozom. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 20 percig főzöm, amgíg a hús meg nem puhul. Tűzálló edénybe egy rétegben elhelyezem a padlizsán felét, erre simítom a húsos keveréket, majd ráhelyezem a maradék padlizsánt. Egy tálban felverem a tojást és hozzákeverem a joghurtot, sózom-borsozom. Ezt öntöm a padlizsánra, majd rászórom a sajtot. 180 fokon sütöm a muszakát kb. 45 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje. Ennél könnyebb és finomabb receptet még nem találtam. Egyik nagy kedvenc!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése