2012. április 23., hétfő

Tejszínes sertéskaraj arpólék


2 fő részére:

25 dkg sertéskaraj
2 dl sovány (10%-os) főzőtejszín
só, bors
20-25 dkg mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
olivaolaj
vöröshagyma










A csíkokra felszelt sertéskarajt az olajon megpárolt hagymával sütjük, amíg picit barnás is lesz. Persze sózzuk, borsozzuk közben. Ezután mehet bele a zöldségkeverék. Fedő alatt hagyjuk h. kiolvadjon és picit közösen is pároljuk, szükség esetén sózzuk. Ekkor öntjük fel a tejszínnel. A megjelölt mennyiség esetlegesen növelhető, ízlész - és a párolgás mértéke - szerint. Puhára főzzük. Elég gyorsan elkészül, barna rizzsel és egy kis savanyúsággal kitűnő ebéd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése