2012. április 23., hétfő

Pulykagulyás

A gulyás nem a "legdiétásabb" levesek egyike, mégis lehet könnyebben készíteni!

25 dkg pulykacomb
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
zellerdarab, zellerlevél
kelkáposzta darab
só, pici bors
2-3 szem közepes krumpli
pirospaprika
vöröshagyma
olivaolaj


A pulykacombot apró kockákra szeljük, majd az oliván megfuttatott vöröshagymára tesszük, és kicsit pörköljük. Picit sózzuk-borsozzuk. Mikor valamennyi levet eresztett már, és kb. félkész állapotú, 2 kiskanálnyi pirospaprikát szórunk rá, összekeverjük, és máris felöntjük vízzel. Mikor a víz forrni kezd, újra fűszerezzük, és olyan 10 perc után beletesszük az összes felkarikázott/kockázott zöldséget. Ha minden puhára főtt, kész a leves! Fontos, h. mind a húsról eltávolítsuk az esetleges zsíros részeket, ill. h. kevés olajat használjunk, m. ezeken tudunk spórolni a kalóriákkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése