2011. február 5., szombat

Guacamole (avokádókrém)


1 db érett avokádó
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
fél fej vöröshagyma
bors

Az avokádót meghámozom, majd villával összetöröm. Ehhez adom a többi hozzávalót. Ha pépesebben szeretjük, lehet turmixgéppel rásegíteni. Mi friss stanglival ettük, de pirítóshoz is kiváló. 

6 megjegyzés:

  1. Megcsináltam, és naggggyon finom lett! Én puffasztott rizsszelettel ettem!

    VálaszTörlés
  2. Egészségedre! :) Nekünk is nagy kedvenc. :) Évekig nem voltam hajlandó megkóstolni a színe miatt, ahogy a padlizsánkrémet sem. (nem röhög) Most bezzeg nem bírok leállni velük... :) Na de padlizsánkrémből Anetté a favorit! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi Evy! :) Egyszer lehet újra nekifutok a Guacamole-nak én is, m. nem szeretem/szerettem... de akkor majd kipróbálom a te recepted szerint! :D anett

    VálaszTörlés
  4. De jo idozites! 1 napja vvettem egy avokadot, mar 2 receptet kiprobaltam az internetrol, de egyik sem volt igazan finom, pedig en pont a szine miatt nagyon finomnak kepzelem, es lam, itt a recept! Ahogy befejeztem ezt a mondokat mar neki is tamadok az avokadonak, szerintem finom lesz, eddig egyik receptbe sem kellett tejfol, marpedig az en szeretem ;)

    VálaszTörlés
  5. Egyszeruen tokeletes! Finom es szep zold maradt reggelre is. Korabbi receptekbe paradicsom vagy citrom kellett, hogy ne oxidalodjon, de ugy is beszurkult par ora alatt, no es tulsagosan vad ize volt. Tejfollel viszont vegre az a finom krem amit elkepzeltem, koszi!

    VálaszTörlés