2011. február 6., vasárnap

Cukkini krémleves

6 személy részére


4 db cukkini (közepes méretűek)
1 kis fej vöröshagyma
2 ek olivaolaj
só, bors, foghagymagranulátum
2 húsleves kocka
1/4 zellergumó (nem muszáj, de nekem volt kimaradt)
1,5 dl zsírszegény tejszín





A hagymát apróra szelve megfuttatom az olajon. Ehhez teszem a kis kockára vágott cukkinit (és a szintén apróra kockázott zellert) sózom-borsozom-fokhagymázom és picit "pörkölöm" őket, sztem így jobb íze lesz. Közben forralok 1,5 l vizet a vízforralóban (gyorsítás kedvéért) és felöntöm a levest. Ekkor adom hozzá a 2 leveskockát, és puhára főzöm benne a zöldségeket. Mikor megpuhultak, botmixerrel pépesítem, megkóstomom, esetlegesen utánaízesítek. Ha kész, felöntöm egy kis tejszínnel, összeforram és kész. Pirított kenyérkockával vagy napraforgómaggal is tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése