1/2 kg zöldbab (ilyenkor mirelit)
4 ek olivaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
só
1 ek zabpehelyliszt
1 tk pirospaprika
1 dobooz félzsíros tejföl (kék)
petrezselyem
tálaláshoz alma-, v. egyéb ecet
2 ek olajon a hagyma felét felkockázva megfuttatom, ebbe teszem a zöldbabot, picit együtt is "pörkölöm", sózom, majd felöntöm kb 1,5 l vízzel (ki milyen hosszú lével szereti), én szeretem előtte felforralni, h. gyorsabb legyen a dolog. Utánsózom. Amíg a zöldbab megfő, elkészítem a rántást. 2 ek olajon megfuttatom a lisztet, ebbe teszem a hagyma másik felét, szintén apróra felkockázva, folyamatosan kevergetem, majd fél perc után a tűzről félrehúzom és beleszórom a paprikát, elkeverem és felöntöm kb. fél dl hideg vízzel, majd folyamatosan kevergetve - nehogy csomós legyen - visszateszem összeforralni. Ha kész, lehúzom a tűzről és ha már a bab is megpuhult, hozzáadom a leveshez és jól elkeverem, megvárom, míg összeforr. Közben a tejfölhöz keverem az ízlés szerinti petrezselymet (1-2 ek) és ezt is a leveshez adom, jól elkeverem h. ne legyen csomós (érdemes megkóstolni, szükség szerint utánsózni). Egyet forralok rajta, és már kész is. Tálaláskor ecettel a legjobb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése