2011. február 5., szombat

Krémes light :D



A tésztához:
7 tojás sárgája
20 dkg xilit
20 dkg liszt (én 130 g zabpehely-, 70 g fehér tönkölylisztet hasztánltam) 
1 cs sütőpor
2 ek holland kakaó
13 ek víz




A krémhez:
7 tojás fehérje
7-10 ek xilit
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl víz

A tetejére:
1 kis dobozos hulala
reszelt étcsokoládé

A tojás sárgáját kikeverem a xilittel, a vízzel, majd hozzádolgozom a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig sütöm. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm.) A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verem. A pudingport a vízzel simára keverem, és felfőzöm. Még forrón összekeverem habbal és a tészta tetejére kenem. További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Végül hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verem, és a teljesen kihűlt süteményre kenem. Reszelt étcsokival megszórom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése