2011. január 4., kedd

Csokis gombóc



1/2 kg burgonya
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 tojás
12 kocka étcsoki 
10 dkg darált dió
1 tk őrölt fahéj
3 ek méz

A krumplit enyhén sós vízben megfőzöm, engedem kigőzölni, majd krumplinyomóval pépesítem. Mikor majdnem kihűlt, hozzáadom a lisztet, a tojást és 1-2 csipet sót. Alaposan összekeverem, majd 12 gombócot formázok. Mindegyik közepébe egy kocka csokit teszek, majd forró, de nem lobogó vízben megfőzöm. Miután feljöttek a víz tetejére, még 2-4 percig főzöm őket. Mikor kész, megforgatom a darált dióban, tálaláskor meghintem fahéjjal, és csorgatok rá egy kis mézet.

2 megjegyzés: