2011. január 9., vasárnap

Krumplipürés egybesült

60 dkg darált pulyka- vagy csirkehús
90 dkg hámozott, felkockázott krumpli
1/2 cs. zöldség mix (ízlés szerint) vagy friss zöldségek
1 közepes fej vöröshagyma
2 dl paradicsompüré
2 tojás
3 dkg vaj
1 dl húsleves 
2 dl tej
2 ek olívaolaj
1/2 kk szárított kakukkfű
1/2 kk száított oregánó
só, bors

A sózott, borsozott húst az olajon a hagymával megpirítom. Hozzáadom a zöldségeket, és azokkal is pirítom még pár percig. Hozzáadom a paradicsomszószt, a fűszereket, és a húslevest. Addig főzöm, míg a leve besűrűsödik. A krumplit sós vízben megfőzöm, majd összetöröm, belekeverem a vajat, a tejet, és a tojássárgákat. A fehérjét felverem habnak, és óvatosan a krumplipürébe forgatom. Ha szükséges, ezt is sózom-borsozom. A zöldséges húst egy jénai aljára terítem, majd a krumplipürével befedem. 35-40 perc alatt 180 fokon készre sütöm. 



3 megjegyzés:

  1. hat ez mar veletlen nem lehet, daralt husos receptet kerestem volna mara erre ez koszont ma:)
    szuper!

    VálaszTörlés
  2. Evelyn! Megcsináltam. A lányok szerint is szuper. Azt kérték, vegyük fel a nagy kedvencek közé.
    Köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök, hogy a lányoknak is így ízlett. :) Egészségetekre! :)

    VálaszTörlés