2011. január 16., vasárnap

Sztroganoff-ihlette csirkemell



2 dl tejföl
1 ek mustár
1 ek light majonéz
só, bors
1 nagyobb fej kaliforniai paprika
4-5 közepes csemege uborka
60 dkg csirkemell
2 szál póréhagyma
olívaolaj


Ez is amolyan mi volt itthon recept lett. :) A póréhagymát felkarikázom, és az olívaolajon megpárolom. A felkockázott csirkemellett sózom, borsozom, a hagymán megpirítom, hozzáadom a felkockázott kaliforniai paprikát. Együtt puhára párolom őket, majd leöntöm a tejföl-mustár-majonéz-csemege uborka karikákból készített szósszal. Felforralom, végül félreteszem. Teljes kiőrlésű tönkölybúzából készült spagettivel tálaltam. 

4 megjegyzés:

  1. Mondtátok,hogy mi is írhatunk hozzá újabb recepteket! Ha nem haragszotok meg érte,akkor én is beszállnék egy saját-,és egy barátnőnk által kreált (kitalált) étel receptel.
    Először,kedves fiatal -jelenleg,már 2.éve
    az USA-ban tartózkodó- kis barátnőnk kreámányát írom le. Ime:

    Rozmaringos,fehérboros csirke!

    Hozzávalók: Csirkecombok (a mennyiség,tetszés
    szerint),só,bors,bazsalikom,hagyma
    narancs,alma,aszalt szilva,bacon-
    szalonna szeletek és fehér bor.

    A csirkecombokat besózzuk,beborsozzuk, rozmaringgal beszórjuk,és néhány órára(kb.3-4 óra)a hűtőbe tesszük. Majd utána veszünk egy tepsit -ki,mekkorát,amennyi mennyiséget készíteni akar-,és a befűszerezett combokat lerakjuk a tepsibe,és melléjük alma, narancs,hagyma,aszalt szilva szeleteket rakunk. Kevés vegetával megszórjuk,kis fehér borral megöntözzük,és a tetejébe baconszalonna szeleteket rakunk. Befedjük,és a sütőbe tesszük! Majd a végén,fedő nélkül,nagy lángon pirosra sütjük!
    Jó étvágyat kivánok hozzá!

    Mi már kipróbáltuk -most vasárnap az volt az ebéd-,és szerintünk igen finom ünnepi eledel!

    Mostmár nagyon késő lett,így a saját egyszerű, szolidabb kreálmányomat -melyet a '90-es évek elején,egy egyszerű gasztronómiai újságban arra érdemesítettek,hogy megjelentessék-,inkább mégis egy másik alkalommal írnám le;ha igény van rá!

    VálaszTörlés
  2. Bocsánat! Úgy látszik,a finom "rozmaringos-fehérboros csirke zerzője nevét,mégiscsak lefelejtettem a receptről. Most pótolom;a szerző,Dr. Frenyó Editke. Ancsurkám,Te ismered,ha -de ezt nem feltételezem Rólad- el nem felejtetted!
    Ezzel tartoztam Editkének,hiszen ez saját találmánya!!!

    VálaszTörlés
  3. Ibike köszönjük! :) Amint lehetőségünk lesz elkészíteni, szerintem betesszük rendesen az oldalra, mert megállapodtunk, hogy csak általunk is elkészített, képpel ellátott recepteket teszünk majd fel. Mindenesetre nagyon jól hangzik! És természetesen szívesen vesszük a te receptedet is!!! Sok puszi neked! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Bodika! Hát hogyne emlékeznék Editkére... :) vagy Lacikára? Köszi a tippet, igyekszünk megcsinálni, mert jól hangzik, mondjuk én most nagyon el vagyok havazva, meg a hétvégéim is... de ami késik, nem nyúlik! :P puszi! (és köszi h. írsz!)

    VálaszTörlés