2011. január 22., szombat

Fasírtgolyók


60 dkg darált hús (fele marha-, fele sertés)
2 tojás
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
3 tk pirospaprika
3 kk őrölt fekete bors
1 tk só
12 dkg tönkölykenyér (én egy megmaradt stanglit áldoztam bele)
fél liter tej

A tejbe beáztatom a kenyeret. Amíg ez ázik, az olajon megfonnyasztom a hagymát. A húshoz hozzákeverem az összes hozzávalót, és a kinyomkodott kenyeret. Golyókat formázok belőle, és mi olajspray-vel befújjuk a tepsit is, meg a golyókat is sütés előtt, hogy ne száradjanak ki, és ne égjenek oda. Hőlégkeverésen 180 fokon 40-45 perc alatt kész. (persze ez méretfüggő is, mi apróbb golyókat szoktunk csinálni). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése