2011. január 4., kedd

Tönkölykenyér




450 g teljesk kiőrlésű tönkölybúzaliszt
200 ml tej
80 ml víz
1 cs porélesztő
2 tk kristálycukor
1,5 tk só
25 g vaj/margarin

A hozzávalókat beleteszem a kenyérsütőbe. Elvileg ezt is szisztematikusan kéne, de nekem nem volt különbség ha úgy tettem, vagy ha csak beleszórtam. Tehát a hozzávalókat beletettem, és teljes kiőrlésű programon indítottam. Nálam ez 3óra 40 perc. Másnap is finom, puha. 

5 megjegyzés:

  1. szuper , koszonom , akkor nem keresgelek ha ez bevalt:)

    VálaszTörlés
  2. Én nádcukorral csinálom és graham liszttel, meg szárított bazsalikommal, úgy is nagyon jó! Már nem is veszünk kenyeret a boltban :-) Köszönjük!
    Amúgy én eddig mindig szisztematikusan tettem bele mindent és a teljes kiőrlésű program valami miatt nem tudta rendesen összekeverni a tésztát, kicsit rá kellett segítenem... lehet hogy eztán nem is pepecselek vele, hanem csak belezuttyintok mindent...

    VálaszTörlés
  3. van tapasztalatotok kenyérsütő nélkül is? Bár most begyúrok egy adagot, estig csak megkel...

    VálaszTörlés
  4. Anyukám csinált kézzel is egyet (netes recept alapján), ő azt mondta, hogy a kenyérformát bele kell állítani egy tepsibe, amiben víz van és úgy kell kisütni a kenyeret... sajnos nem láttam, hogy csinálta pontosan, de a végeredmény jó lett :-)

    VálaszTörlés
  5. Eleinte én is tettem bögrében vizet a zsömle mellé, de nem nagyon éreztem a különbséget, amikor nem... Meg szoktam kenni őket sütés előtt vízzel. Elvileg a ropogós héj ennek köszönhető...
    Csicsi, én ha sütőben sütök, akkor zsömlét, vagy stanglit. Kenyeret még nem csináltam. :)

    VálaszTörlés