2011. január 4., kedd

Falafel



20 dkg csicseriborsó (ha nem konzerv, elkészítés előtt fél napig áztatni kell)
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt római kömény
1 kk őrölt koriander

bors

A darált csicseriborsót összekevered a többi hozzávalóval. Kicsit pihenteted, majd golyókat formálsz belőle. Én olajspray-vel fújtam be a tepsit, és a golyók tetejét is. 180 fokos sütőben ropogósra sütöd. Nekem kicsit világos maradt akkor is, amikor már megsült. A külseje ropogós lett, de a belseje puha maradt. Nekem kicsit sok volt hozzá ennyi koriander, nagyon elvitte az ízét, de alapjában véve finom, és különleges.
Mi a mézes répasalátával fogyasztottuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése