0,5 kg hús (ki milyenből szereti a gyrost)
1 cs gyros fűszer
kis olaj, amin megpirítod
Öntethez:
1 pohár natúr joghurt
pár gerezd fokhagyma
kis só
Salátához:
2 kígyóubi
7-8 db paradicsom
paprika
lilahagyma
fetasajt
Pitához:
350 ml meleg víz
1 ek méz
1 cs szárított élesztő
60 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
2 tk só
A húst apró kockákra vágom, a fűszerkeverékkel bepácolom. Kis pihentetés után serpenyőben kisütöm.
A salátába belekockázom a zöldségeket, fetát.
A pitához először összekeverem a langyos vizet az élesztővel, mézzel. Majd a sóval elkevert lisztet hozzágyúrom. Ennyiből nekem 9-10 db szokott lenni. Gombócokat formázok, pita méretűre nyújtom őket, majd belisztezett nyújtódeszkán letakarva fél órát pihentetem. 200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen sütöm őket, négyesével. Nekem 8 perc szokott lenni, de figyelni kell, és felfújódás után már csak 2 percig sütni. Mikor kihűl levágni belőle egy csíkot, és a zsebbe tölteni a húst, salátát, joghurtos öntettel leönteni, egy kis salátával az oldalán tálalni. :)
Elkészítettem!! :) Graham lisztből, pulykacombbal.
VálaszTörlésTÉNYLEG felfújódott a pita! Óriási élmény volt!
A maradék pitákat jövő héten zsömlének fogom használni, reggelire :)
Köszi a sok jó receptet!
Megcsináltam 3/4 rész teljes kiőrlésű búzalisztből és 1/4 rész teljes kiőrlésű rozslisztből. Így nem fújódott fel :(( Azért megettük laposan is :)
VálaszTörlésNahát Kati, köszi a visszajelzést, érdekes h. a második variációd nem jött össze... talán túl nehéz volt a liszt... a rozsliszttel vannak ilyen tapasztalataim. Akkor lehet vissza kell térned az eredeti v. a Graham lisztes verzióhoz!
VálaszTörlés