Nos, kuglófnak indult, de ahhoz sztem túl lapos, maradjunk a koszorú elnevezésnél, de nagyon finom! :)
2 tojás
3 ek méz (de függ h. milyen, repcével nem lett túl édes, sőt! tehát mehet bele több!)
10 dkg telj.kiörl. tönkölyliszt
10 dkg zabkorpa
1 ek holland kakaópor
1 cs. sütőpor
csipetnyi só
2 csipetnyi szódabikarbóna
szegfűszeg, fahéj
1 marék durvára vágott dió
apróra szelt citromhéj, narancshéj
stb. (amit még a fantáziád és lelkiismereted :) megneged: pl. csokidarabok, kandírozott gyümölcsök...)
A tojást a mézzel mixerrel jól kikeverem, majd hozzáadom a liszt-korpa keveréket (amibe előzőleg a sütőport, szódabikarbónát, kakaót is elkevertem), beleteszem a csipet sót is és az ízlés szerinti fahéj és szegfűszeg mennyiségeket. A többi hozzávalót (dió, citrushéjak stb.) már kézzel keverem el, majd az egészet a kuglóf formába öntöm (ami nekem szilikon, így semmi zsiradékot nem igényel, nyilván ha csak hagyományos van otthon azt előbb jól ki kell kenni) és előmelegített - légkeveréses - sütőbe 180 fokon kb. 35 percig sütöm (tűpróbával ellenőrzöm).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése