sütés előtt |
sütés után - fogyasztás közben :) |
6 főre:
1,5 kg pangasius hal (sok egyéb tengerivel helyettesíthető)
1 púpos ek margarin/vaj
3 ek telj. kiörl. tönk.búzaliszt
4 dl tej
1,5 dl tejszín
15-20 dkg sajt (Cheddar, füstölt edami, gyakorlatilag bármi markáns)
1 dl fehérbor (kihagyható ha valaki nem szereti)
+ 10 dkg sajt a tetejére
só, bors (szerecsendió), petrezselyem
A halat csinos szeletekre vágom, majd sós vízben kifőzöm (kb. 3 perc, ne tovább, mert szétfő!). A vajon megpirítom a lisztet, majd felöntöm forró tejjel, sűrűre főzöm (ha nem tartjuk elég sűrűnek, növeljük a lisztmennyiséget). Borral és tejszínnel higítom, majd a tűzről levéve sózom-borsozom (alkalmanként szerecsendiót is teszek bele, sőt szoktam petrezselymet is), végül a sajtot is elkeverem benne. Kivajazott tűzálló edénybe helyzem a halszeleteket, a fenti öntettel nyakonöntöm, és sütőben összesütöm (kb. 25 perc). Mielőtt kész lenne teljesen, a tetejét is megszórom sajttal h. az is rápiruljon és máris tálalható pl. rizzsel. Jónéhány ismerősöm azért szereti, m. olyan, mintha nem is halból lenne! :)
ez lesz holnap az ebédünk...:) kíváncsian várom:)
VálaszTörlésMehetünk mi is? :D
VálaszTörlés