2010. december 11., szombat

Túrós-almás könnyű kehely

Az adag 6 kehelyre elég:

3 közepes alma
fahéj
2 marok zabpehely
1dl + 5 dl tej
1 vaniliás pudingpor
25 dkg túró
édesítőszer (fruktóz-xilit-édesítő stb.)
kiskanál méz
maroknyi dió (durvára vágva)

A zabpelyhet megszórom fahéjjal, kb. 1 dl tejjel meglocsolom, 1 percig mikrózom, majd mézzel elkeverem. Az almákat megpucolom, lereszelem, picit fahéjazom (külön nem édesítettem). Közben a pudingot megfőzöm, majd összekeverm a túróval, ízlés szerint cukrozom. Végül az összetevőket rétegezem a tálban: zabpehely-alma-pudingos túró-alma, tetejére egy kis dió (verzió lehet még h. az almát a zabpehellyel összekeverjük)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon köszi ezt a receptet is, nagyon ízlett, bár nekem kevés lett a két marék zabpehely, így azt dupláztam, így lett két tálkával, amit nem bírtunk megenni a férjemmel (egyszerre)....

    VálaszTörlés
  2. Örülök, h. kísérletező típus vagy! :) Így tanul legjobban az ember, és érzi meg h. miből mennyit. Igen, van h. valami kevésnek tűnik, aztán mivel ezek a cuccok azért jóval laktatóbbak (főként mondjuk 15-2o perccel utána érzi az ember h. huh de televan, csak sokszor ugye evés közben meg az ízek hatására inkább dupláz vagy szed még :)

    VálaszTörlés