2010. december 19., vasárnap

Omlett (sajtos-sonkás)

1 adag:
2 tojás
2 ek. telj.kiörl.tönkölyliszt
1 tk oregánó
csipet só
"töltelék" (pl. sonka, sajt)
zöldség (ízlés szerint)
zöldségek ráhalmozva
zöldségek köretként

A tojás fehérjét kemény habbá verem, majd hozzáadom a sót, lisztet, sárgáját, oregánót, és ezeket már kézi habverővel óvatosan elegyítem, nehogy a hab összetörjön. Fél kanál olivaolajjal kikent meleg serpenyőbe elterítem a masszát, mikor az egyik oldala jól átsült, óvatosan, egy mozdulattal megfordítom, és megsütöm a másik felét is. Még mielőtt ez az oldal kész lenne, már bele teszem a tölteléket, ami jelen esetben pulykasonka és sajt volt, majd félbehajtom még a serpenyőben az omlettet és úgy is melegítem még kicsit, akár fedő alatt, így minden átmelegszik-megolvad. Zöldségekkel - itt: kápia paprika+póréhagyma) tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése