2010. december 13., hétfő

Mexikói tortilla-tekercs

Tortilla
Hús

Tejföl

Kész!
Jó étvágyat!


500-700 g csirkemell
kevés olaj
mexikói szósz (én a knorr salsát szoktam venni)
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
4 ek olaj
1/2 cs. sütőpor
1-2 teáskanál só
víz
tejföl
sajt

Az apróra kockázott csirkemellett az olajon megpirítom, majd hozzáöntöm a mexikói szószt.
A tortilla-hoz összekeverem a lisztet, sütőport, sót, olajat, és annyi vizet adok hozzá, hogy palacsinta állagú tésztát kapjak. Palacsintához hasonló módon kisütöm.
A tortillára ráhalmozom a húst, teszek rá tejfölt és reszelt sajtot ízlés szerint, feltekerem, úgy fordítom, hogy a 'szája' alulra kerüljön.

2 megjegyzés:

  1. ezt volt szerencsem kiprobalni es iszonyat finom es igen laktato etel( meg az en akkori kismama etkem is kielegitettem:) )

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy ennyire ízlett. :) Tényleg laktató!

    VálaszTörlés