2010. december 11., szombat

Pizza



500 g tk tönkölyliszt
1 ek só
½  ek oregano
1 cs. szárított élesztő
1 tk cukor (kristály! mert az élesztőhöz csak az jó...)
3 dl langyos víz
3 ek olaj

A hozzávalókat összedagasztom, meleg helyen letakarva egy órát kelesztem. Ekkora mennyiségből egy nagyobb és egy kisebb pizza lesz. (30 és 15 centi, ha kerekre csinálod. Ha a tepsit töltöd ki vele, akkor egy nagy tepsi lesz). Kedvenc feltétem hozzá: szósz, tonhal, főtt tojás, lilahagyma, sok sajt! Mondjuk a képen éppen kolbászos van. :D 
220 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.

Ez a kép a fenti recept 3-féle feltétes verziója -sajtszórás előtti állapodtban - fokhagymás-tejfölös alapon (1. tonhal-mozarella-lilahagyma-kukorica-sajt, 2. sonka-lilahagyma-kukorica-sajt, 3. hús nélkül minden egyéb)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése