2010. december 11., szombat

Zabkorpás kehely




1 cs főzős vaníliás pudingpor
5 ek xilit
8 ek zabkorpa
1 l tej
fagyasztott meggy vagy meggybefőtt (előbbi cukormentes, utóbbiból nehéz olyat találni)

Csomómentesre kevered a pudingport a cukorral, tejjel, zabkorpával. Mikróban 700 watton 13 perc alatt elkészíted. Fontos hogy 5 és 10 percnél megkeverd, és utána figyeld, nehogy kifusson. 
Fogsz poharakat, tálkákat, szedsz bele a krémből, egy réteg meggy (én savanyút szeretek hozzá) még egy réteg krém. A tetejére megint pár szem meggy, díszítésképp. Ha eléggé kihűlt, hűtőbe vele. Nyáron is kiváló frissítő, de télen is megkívánja az ember. :) Kis fahéjjal ízlés szerint feldobható.




1 megjegyzés:

  1. Sajnos, ez túlságosan finom. Forrón is, hidegen is. Rengeteget tudok belőle enni :D

    VálaszTörlés